Latvijas Televīzijai jau sesto gadu zaudējumi

09.06.2020 07:23:00

Aizvadīto, 2019., gadu VSIA “Latvijas Televīzija” pabeigusi ar līdzvērtīgu apgrozījuma rādītāju tam, kāds tas bija 2018.gadā. “Kā būtiskas ieņēmumu struktūras izmaiņas jāmin sponsorēšanas pakalpojumu kritums, kas skaidrojams gan ar 2019.gadā mazāk notikušo sporta un sabiedriski nozīmīgu notikumu atspoguļošanu, gan arī ar kopš 2019.gada 1.jūliju spēkā esošajām Patērētāju tiesību aizsardzības likuma normām, kas sabiedriskajiem medijiem liedz sniegt jebkāda veida reklāmas pakalpojumus ar kreditēšanas pakalpojumiem vai zīmoliem saistītiem pakalpojumiem,” teikts iesniegtajā vadības ziņojumā. Tāpat arī 2019.gadā būtiski samazinājušies VSIA “Latvijas Televīzija” ieņēmumi no tehnikas īres pakalpojumiem, taču pieauguši citi ieņēmumi, kam par pamatu ir ieņēmumi, kas radušies uzvarētas ar autortiesību izmantošanu saistītas civilprasības rezultātā.

VSIA “Latvijas Televīzija” 2019.gadā apgrozījusi 19,53 milj.EUR, bet zaudējumi sarukuši līdz 233,94 tūkst.EUR. Televīzijas pārskata perioda zaudējumi samazinājušies lielākoties pateicoties uzlabojumiem bruto peļņas rādītājā. Jānorāda, ka ar zaudējumiem televīzija strādājusi pēdējos sešus gadus.

Atskatoties uz 2019.gadu, VSIA “Latvijas Televīzija” lepojas, ka tās kanāls LTV1 kļuvis par skatītāko televīzijas kanālu, apsteidzot konkurējošo televīziju kanālus gan lineārās televīzijas skatīšanās, gan konsolidētajos rādītājos.

Līdz ar strauju Covid-19 izplatību un valstī izsludinātajiem ārkārtējā stāvokļa ierobežojumiem, VSIA “Latvijas Televīzija” programmā ieviestas būtiskas satura izmaiņas. Papildus oriģinālsatura izmaiņas ir sagaidāmas saistībā ar valstī un pasaulē atceltajiem plaša mēroga publiskajiem sporta, kultūras un citiem sabiedriski nozīmīgiem pasākumiem. Tāpat televīzija rēķinās, ka strauja valsts ekonomiskās aktivitātes samazināšanās un papildus nenoteiktības faktori nenovēršami novedīs pie reklāmas un telpu īres pakalpojumu ieņēmumu samazinājuma, kā rezultātā prognozējamais naudas plūsmas iztrūkums svārstās nedaudz virs 1 milj.EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka VSIA “Latvijas Televīzija” 2019.gadā nodarbināja 477 darbiniekus.