"Freko" aizvadītajā gadā apgrozījis 2,75 milj.EUR

11.06.2020 06:49:00

SIA “Freko” savā iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka 2019.gads tam bijis bagāts ar dažādiem notikumiem. Uzņēmums aizvadītajā gadā uzsācis darbu ar jauniem ārzemju sadarbības partneriem, paplašinājis arī piedāvāto kancelejas preču klāstu ar konkurētspējīgu produkciju no tādām valstīm kā Vācijas, Francijas, Slovākijas, Polijas u.c., tāpat arī piedalījies dažādās starptautiskās, kā arī Latvijas izstādēs.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā SIA “Freko” apgrozījis 2,75 milj.EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 159,09 tūkst.EUR. Gada pārskatā publicētā informācija rāda, ka lielāko daļu, 2,70 milj.EUR, no SIA “Freko” aizvadītā gada pārskata apgrozījuma veido ieņēmumi no preču un pakalpojumu pārdošanas, bet 0,05 milj.EUR – ieņēmumi no tūrisma pakalpojumiem.

SIA “Freko” pērn bija darba devējs 65 darbiniekiem un uzņēmumam reģistrētas vairākas struktūrvienības: vairumtirdzniecības bāze, tirdzniecības tehnikas serviss gan Rīgā, gan Daugavpilī, arī ceļojumu birojs un 19 veikali vairākās Latvijas pilsētās.

Līdz ar Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, SIA “Freko” apgrozījums sarucis par vairāk nekā 30%. “Uzņēmuma vadība uzskata, ka spēs pārvarēt ārkārtas situāciju ar vairāku pasākumu palīdzību – samazinot saimnieciskos, transporta un telpu nomas izdevumus. Kā arī padarīts elastīgāks darbinieku darba grafiks, lai nenāktos samazināt darbinieku skaitu, kā arī izvērtēta preču kustība tirdzniecības vietās,” teikts SIA “Freko” vadības ziņojumā. Jāpiebilst, ka uzņēmuma darbiniekiem gan maijā, gan jūnijā izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Freko” vienīgais īpašnieks ir Alfrēds Spigēns, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,84 tūkst.EUR.