"Smiltene Impex" 2019.gadā apgrozījis 17,33 milj.EUR

17.06.2020 09:52:00

Koksnes izstrādājumu ražotājs eksportam SIA “Smiltene Impex” 2019.gadā palielinājis ražošanas apjomus par 7,6%.

“Pārskata gads starptautiskajos kokmateriālu tirgos bija ļoti saspīlēts. Mežu vējgāžu sekas Rietumeiropas reģionos, mizgraužu bojātās un zilējušās, lētās koksnes straujais un apjomīgais pieplūdums tirgos radīja tajos pārprodukciju un ievērojamu cenu samazinājumu vispirms zemākās kvalitātes produktu segmentā, bet pēc tam ietekmēja arī kokmateriālu tirgu kopumā,” teikts SIA “Smiltene Impex” vadības ziņojumā.

Apjomu un cenu samazināšanās spiediens ietekmēja arī SIA “Smiltene Impex” produkcijas realizāciju tradicionālajos tirgos Āzijā. Kā norāda uzņēmums, pieprasījums pēc tā ražotās produkcijas bija, taču koksnes produktu cenu līmenis neatbilda esošajām izejvielu – zāģbaļķu – tirgus cenām reģionā.

Koksnes blakus produktu tirgi nodrošinājuši SIA “Smiltene Impex” stabilu koksnes beramo produktu realizāciju visā pārskata periodā un ļāva palielināt šo produktu cenas vidēji par 14,6%.

2019.gadā SIA “Smiltene Impex” turpināja investēt esošo kokapstrādes tehnoloģiju modernizēšanā, lai paaugstinātu ražošanas efektivitāti un uzlabotu produktu kvalitāti. Pārskata gada galvenā investīcija bija jauns zāģmateriālu šķirošanas cehs.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka SIA “Smiltene Impex” 2019.gadā apgrozīja 17,33 milj.EUR un tā zaudējumi pēc 982,59 tūkst.EUR lielajiem amortizācijas atskaitījumiem veidoja 227,80 tūkst.EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Smiltene Impex” patiesie labuma guvēji ir vācieši Am Brunnen Christina Elisabeth, Brickenstein Evelyn Ursula , Brickenstein Rudolf un Gobel Evelyn-Dorothea.