“Elis Tekstila Serviss” 2019.gadā sasniedzis 9,3 milj.EUR apgrozījumu

19.06.2020 07:22:00

AS “Elis Tekstila Serviss” 2019.gada kopējais apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 9,5%, sasniedzot 9,31 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 1,6 milj.EUR.

Raksturojot darbību pagājušajā gadā, AS “Elis Tekstila Serviss” vadība norāda, ka strauji pieaudzis apgrozījums no higiēnas servisa – par 17,1%. Attiecīgi arī pieaugušas izmaksas, kas saistītas ar šo biznesa novirzienu. Maināmo paklāju servisa apgrozījums pieaudzis lēnāk – par 7,2%. Tā kā klimatiskie apstākļi katru gadu ir diezgan līdzīgi, apgrozījuma pieaugums galvenokārt panākts ar jaunu produktu ieviešanu, piemēram, tiek ieviesti jauni dizaina paklāji. 2019.gadā uzņēmums uzsācis arī jaunu pakalpojumu – darba apģērbu nomu un servisu.

2020.gada sākumā pasaulē strauji izplatījās koronavīruss Covid-19, kura ierobežošanai ieviestie pasākumi traucējuši uzņēmējdarbībai un ekonomiskajai attīstībai. Tiesa, AS “Elis Tekstila Serviss” savā vadības ziņojumā norādījis, ka ekonomiskās lejupslīdes gadījumā straujais pieprasījuma pieaugums pēc higiēnas precēm nostabilizēs uzņēmuma finanšu rādītājus. Tiek plānots, ka 2020.gadā AS “Elis Tekstila Serviss” sniegto pakalpojumu apjomi paliks nemainīgi vai mēreni pieaugs, jo tiek paplašināta sniegto pakalpojumu servisa tirgus daļa visā Latvijā un ieviesti jauni produkti.

AS “Elis Tekstila Serviss” reģistrēts 1994.gadā un savas darbības laikā vairākkārt mainījis nosaukumus. Kā rāda Lursoft pieejamā informācija, līdz 2013.gadam tas bija zināms kā “Emblēmu Paklāju Serviss”, turpmākos gadus kā “Berendsen Tekstila Serviss”, bet savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguvis aizvadītā gada septembrī.

Pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums samaksājis 3,28 milj.EUR, tostarp 1,09 milj.EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās, bet 0,53 milj.EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī.