"Akvedukts" pērn uzrādījis gan apgrozījuma, gan peļņas kāpumu

30.06.2020 07:11:00

Aizvadītajā gadā AS “Akvedukts” izdevies sasniegt gan plānoto apgrozījuma pieaugumu, gan arī peļņas rādītājus. “Ir veikta noliktavas darba reorganizācija, samazinot gan kļūdu skaitu, gan palielinot pasūtījumu izpildes ātrumu. Daļēji atjaunota noliktavas tehnika, bet atlikušo tehnikas nomaiņu paredzēts veikt nākamajā gadā. Ieviešot energotaupības pasākumus, par 30% izdevies arī samazināt elektrības patēriņu,” teikts AS “Akvedukts” vadības ziņojumā.

AS “Akvedukts” 2019.gadā apgrozījis 20,21 milj.EUR, kas ir par 14,19% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā bija 1,09 milj.EUR (+12,58%, salīdzinot ar 2019.gadu).

Saistībā ar kopējo ekonomisko aktivitāšu samazināšanos, šogad AS ”Akvedukts” apgrozījuma pieaugumu nav plānojis, izvirzot uzdevumu to saglabāt 2019.gada līmenī, plānojot, ka uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem šogad varētu būt 700 tūkst.EUR.

AS “Akvedukts” pamatdarbība ir tirdzniecība ar visu nepieciešamo ūdensapgādes, kanalizācijas, apkures un laistīšanas ierīkošanai gan privātmājās, gan komerciālos un industriālos objektos, kā arī projektēšana un tirdzniecība ar strūklaku aprīkojuma elementiem.

Aizvadītajā gadā AS “Akvedukts” bija darba devējs 98 darbiniekiem un uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,11 milj.EUR.

Lursoft dati rāda, ka AS “Akvedukts” reģistrēts 1994.gadā un tā patiesais labuma guvējs ir Nauris Ārmanis.