Bauskas alum paplašināta valde

02.07.2020 10:43:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo par 1. jūlijā veiktajām izmaiņām SIA “Bauskas alus” datos. Kā liecina Lursoft informācija, alus darītājam palielināts pamatkapitāls, paplašināta valde, kā arī reorganizācijas ceļā pievienots uzņēmums SIA “Rūta M”.

Kopš 2019.gada novembra SIA “Bauskas alus” vienīgais īpašnieks ir SIA “Lāčplēša alus”. Vakar reģistrētās izmaiņas parāda, ka dalībnieks palielinājis savu ieguldījumu SIA “Bauskas alus” pamatkapitālā no 786,9 tūkst.EUR līdz 932 tūkst.EUR.

Līdz ar vakar reģistrētajām izmaiņām arī paplašināta alus darītāja valde – turpmāk kopā ar līdzšinējo uzņēmuma valdes locekli Pauli Dālbergu strādās arī valdes locekļi Gatis Auziņš, Soren Petersen un Kim Sune Sorensen. Pēdējie divi iepriekš nav ieņēmuši amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

SIA “Bauskas alus” kapitāldaļas pieder SIA “Lāčplēša alus”, kura vienīgais īpašnieks, savukārt, ir SIA “Cido Grupa”. Dzērienu ražotāja SIA “Cido Grupa” īpašnieks ar 99,99% kapitāldaļu ir dāņu Royal Unibrew AS.

2019.gadā SIA “Bauskas alus” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,46 milj.EUR, kas ir par 15,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Vidēji uz vienu strādājošo uzņēmums 2019.gadā iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājis 2,75 tūkst.EUR, kas ir 43,9% vairāk nekā alus ražošanas nozarē vidēji, savukārt valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 5,26 tūkst.EUR uz vienu darbinieku (par 35,6% vairāk nekā nozarē vidēji).