Datu centra pakalpojumus Liepājas reģionālajai slimnīcai nodrošinās DEAC

06.07.2020 07:41:00

Klientu Portfeļa monitoringa dati informē, ka publiskajā iepirkuma konkursā par datu centra pakalpojumu SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” vajadzībām uzvarējis SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs”. Konkursa līgumcena – 32,251 tūkst.EUR.

Kā liecina Lursoft izziņā pieejamā informācija, pēdējo gadu laikā bez jau iepriekšminētā konkursa, SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs” arī 2018.gadā uzvarējis konkursā par datu centra pakalpojumiem SIA “Liepājas reģionālā slimnīca vajadzībām” (līgumcena – 40,616 tūkst.EUR).

Viens no lielākajiem datu centru operatoriem Ziemeļeiropā SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs” 2019.gadā samazinājis savus zaudējumus (ar zaudējumiem tas strādājis kopš 2015.gada), šogad plānojot peļņu. Kā rāda uzņēmuma iesniegtais gada pārskats, pērn tas apgrozījis 7,9 milj.EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 376,93 tūkst.EUR zaudējumiem.

Pēdējā gada laikā SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs” pastiprinājis aktivitātes Ukrainas virzienā, piesaistot jaunus klientus, kā arī ieguldot līdzekļus tehnoloģiju pilnveidē Frankfurktes un Maskavas virzienos.

Kā savā vadības ziņojumā norādījis uzņēmums, datu centru pakalpojumu tirgus ir viens no straujāk augošajiem pakalpojumiem, nodrošinot uzņēmumam stabilu izaugsmi katru gadu.

SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs” reģistrēts 1999.gadā un tā pamatkapitāls ir 624,26 tūkst.EUR.

Uzņēmuma dalībnieku sarakstā atrodamas četras juridiskās personas, savukārt kā patiesie labuma guvēji reģistrēti Andris Gailītis, Jānis Knaģis, Andris Putāns, Ēriks Strods un Jānis Strods.