“Rīgas karte” pērn apgrozījusi 22,188 milj.EUR

06.07.2020 09:25:00

Lursoft dati rāda, ka jaunāko gada pārskatu iesniegusi SIA “Rīgas karte”. Uzņēmums skaidro, ka 2019.gadā strādājis sarežģītos apstākļos, taču spējis nodrošināt nepārtrauktu e-talona un autostāvvietu sistēmu darbību, monitoringu, pārvaldību un uzturēšanu, neietekmējot pasažierus un galveno klientu “Rīgas satiksme”.

SIA “Rīgas karte” savā vadības ziņojumā teic, ka uzņēmumam nelabvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai 2019.gadā radījušās daudzās mediju kampaņas, kuru pamatā bijusi kļūdaina un sagrozīta informācija, kā arī negaidīta nozīmīga papildu darbu slodze saistībā ar diviem visaptverošiem auditiem, kā arī vairākkārtējām izmaiņām “Rīgas Satiksme” valdē.

Šo notikumu rezultātā uzņēmums apturējis lielāko daļu plānoto biznesa attīstības projektu.

2019.gadā SIA “Rīgas karte” apgrozīja 22,188 milj.EUR un finanšu gadu noslēdza ar 5,261 milj.EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums gada laikā samazinājies par 1,64%, bet peļņa - par 14,01%.

Covid-19 ierobežojumu dēļ, salīdzinot ar 2019.gadu, šogad pavasarī un arī vasarā samazinājies reģistrēto braucienu skaits Rīgas sabiedriskajā transportā. “Kamēr situācija mainās pa nedēļām, uzņēmums paredz 80% kritumu komisiju ienākumiem no marta vidus līdz maija beigām - gan e-talonu pārdošanas komisijām, gan arī komisijām par maksas autostāvvietām. Kopā tas veido aptuveni 1 milj.EUR samazinājumu komisijas ienākumiem un izdevumiem,” teikts SIA “Rīgas karte” vadības ziņojumā. Tiesa, kopumā paredzēts, ka Covid-19 sekas būs jūtamas tikai uz komisijas ienākumu un izdevumu pozīcijām, maz ietekmējot uzņēmuma peļņu un naudas gūšanu 2020.gadā. Paredzams, ka šī gada apgrozījums būs par aptuveni 10% mazāks nekā 2019.gadā.

SIA “Rīgas karte” dalībnieki ir Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” (51%) un Conduent Business Solutions (France) SAS.