“PET Baltija” padomes priekšsēdētāja amatā Māri Simanoviču nomainījis Vytautas Plunksnis

08.07.2020 08:51:00

Izmaiņas otrdien, 7.jūlijā, reģistrētas AS “PET Baltija” padomes sastāvā. Lursoft izziņas dati rāda, ka līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Māris Simanovičs turpmāk ieņems uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu, savukārt par jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Vytautas Plunksnis. Vakar uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu atstājis Viesturs Tamužs, savukārt Undīne Būde atstājusi padomes locekles krēslu, viņas vietā padomes locekles amatā stājoties Deimantei Korsakaitei.

2003.gadā reģistrētās AS “PET Baltija” kapitāldaļu turētāji ir AS “Eco Baltia grupa” (91,03%) un itāļu Preveiro N SRL (8,97%), savukārt, attiecībā uz patiesajiem labuma guvējiem teikts, ka tos nav iespējams noskaidrot.

2018.gadā AS “PET Baltija” apgrozījusi 34,7 milj.EUR un nopelnījusi 1,9 milj.EUR.

Uzņēmums ir vienīgā PET pārstrādes rūpnīca Latvijā un lielākā PET pārstrādes rūpnīca Baltijas valstīs. Tas specializējies izlietoto PET pudeļu otrreizējā pārstrādē, ražojot augstvērtīgas PET pārslas. Savu saražoto produkciju uzņēmums eksportē uz Dāniju, Poliju, Lietuvu, Itāliju, Nīderlandi, Somiju, Čehiju, Rumāniju un Luksemburgu.