Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcai pērn gan apgrozījuma, gan peļņas pieaugums

13.07.2020 00:35:00

Aizvadītais gads AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” bijis ekonomiski stabils, uz ko norāda arī uzņēmuma apgrozījuma pieaugums par 17,82 milj.EUR jeb 38,62%. Pieaugums sasniegts, pateicoties aktīvai jauno vai modernizēto produktu ieviešanai ražošanā un saliedētam uzņēmuma kolektīva darbam. Pārskata gadā audzis ne tikai AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” apgrozījums, bet arī peļņa, kas palielinājusies no 3,87 milj.EUR 2018.gadā līdz 6,67 milj.EUR pērn.

Vadības ziņojumā teikts, ka šogad AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” turpinās mērķtiecīgu darbu, kas vērsts uz izvirzīto mērķu sasniegšanu vietējā un eksporta tirgū. Uzņēmuma prioritāšu vidū būšot koncentrēšanās uz efektīvas ražošanas stratēģijas īstenošanu, lai palielinātu konkurētspēju. 2020. gadā AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” plāno nodrošināt apgrozījumu 2019.gadā sasniegtajā līmenī un turpināt strādāt ar pieaugošu peļņu.

AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” ir lielākais uzņēmums Baltijas valstīs elektroiekārtu ražošanā, kas specializējies elektromotoru, ģeneratoru, transformatoru un citas produkcijas ražošanā, kas ir paredzēta dzelzceļu ritošajam sastāvam, metropolitēnam, karjeru pašizgāzējiem, pilsētas sabiedriskajam transportam. Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 729 darbinieki, un vidējā darba alga bija 1107 eiro mēnesī.

Lursoft izziņas dati rāda, ka AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” pamatkapitāls ir 8,1 milj.EUR, bet patiesie labuma guvēji – Sergejus Grečukas un Igors Lozovoy.