Izdevniecība “Dienas žurnāli” pagājušajā gadā turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

13.07.2020 06:31:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2019.gadā iesniedzis SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli””, norādot, ka pērn tas apgrozījis 2,25 milj.EUR, par 1,73% mazāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums jau kopš 2009.gada strādājis ar zaudējumiem un pērn tie bija 217,34 tūkst.EUR.

Gada pārskatā teikts, ka šī gada pavasarī, saistībā ar Covid-19 izplatību izsludināto ārkārtas situāciju valstī, ir būtiski kritušies SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” gūtie žurnālu mazumtirdzniecības un reklāmas ieņēmumi. “Reklāmas ieņēmumu krituma un pulcēšanās ierobežojumu dēļ atcelta speciālizdevumu izdošana un citi projekti,” teikts SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” vadības ziņojumā. Tāpat arī uzņēmums vienojies ar darbiniekiem par personāla izmaksu samazināšanu un saņems atbalstu Latvijas valsts budžeta finansētajā programmā “Atbalsts medijiem Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku mazināšanai”.

SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” izveidots 1997.gadā, tā pamatkapitāls ir 900 tūkst.EUR.

Kā rāda Lursoft dati, 2019.gadā izdevējs nodarbinājis 51 darbinieku un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 545,53 tūkst.EUR. Salīdzinot ar citiem žurnālu un periodisko izdevumu izdošanas nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” nodokļu maksājums uz vienu darbinieku pagājušajā gadā bijis augstāks. Pēc Lursoft aprēķiniem, nozarē iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku pagājušajā gadā samaksāti 2,43 tūkst.EUR, kamēr SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” tie bijuši 3,52 tūkst.EUR. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku nozarē aizvadītajā gadā bija 3,36 tūkst.EUR, bet SIA “Izdevniecība “Dienas žurnāli”” – 4,36 tūkst.EUR.