"Fortum Latvia" 2019.gadā apgrozījis 17,9 milj.EUR

14.07.2020 06:48:00

Elektroenerģijas un siltumenerģijas ražotājs un tirgotājs SIA “Fortum Latvia” 2019.gadā apgrozījis 17,9 milj.EUR, kas ir par 6% mazāk nekā 2018.gadā. SIA “Fortum Latvia” apgrozījumu galvenokārt veido koģenerācijas iekārtās saražotās un pārdotās elektroenerģijas apjoms, kā arī saražotās un pārdotās siltumenerģijas apjoms. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 2,45 milj.EUR peļņu.

Iepriekšējā pārskata periodā SIA “Fortum Latvia” iegādājusies trīs komercsabiedrības, kuras apvienotas vienā uzņēmumā, nosaukumu nomainot uz SIA “Fortum Daugavpils”. 

Runājot par nākotnes iecerēm, SIA “Fortum Jelgava” iecerējusi esošajās koģenerācijas stacijās, papildu tradicionālajam kurināmajam, līdz 30 tūkst.t gadā sadedzīnāt arī no atkritumiem iegūtu kurināmo, kas ļautu palielināt saražoto enerģijas daudzumu par aptuveni 35%. Šāda resursu izmantošana veicina aprites ekonomiku, kā arī palīdz samazināt poligonos apglabājamo atkritumu apjomu un sniedz iespēju uzņēmumam būt elastīgam, izvēloties alternatīvu kurināmā veidu atbilstoši situācijai un izmaksām.

SIA “Fortum Latvia” pagājušajā gadā nodarbināja 31 darbinieku.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Fortum Latvia” reģistrēta 2014.gadā, atdalot to no SIA “Fortum Jelgava”. Jaunizveidotā uzņēmuma pamatkapitāls ir 19,93 milj.EUR. SIA “Fortum Jelgava” ir divu uzņēmumu īpašnieks - SIA “Fortum Daugavpils” un SIA “Lake Development”, kā arī tam reģistrētas divas struktūrvienības - biomasas koģenerācijas stacija Jelgavā, ka arī gāzes koģenerācijas stacija Jelgavā.

SIA “Fortum Latvia” kapitāldaļu turētājs ir nīderlandiešu Fortum Holding B.V. Ārvalstu ieguldītājama pieder arī SIA “Fortum Jelgava”.