Lauksaimniecības tehnikas tirgotāja “Baltic Agro Machinery” apgrozījums kāpis par 7%

16.07.2020 06:39:00

Lauksaimniecības, komunālās un meža izstrādes smagās tehnikas tirgotājs SIA “Baltic Agro Machinery” pagājušajā gadā pārdošanas apjomus palielinājis par 7%. Tiesa, lauksaimniecības tehnikas realizācija nepārsniedz 2018.gada realizācijas līmeni, jo to būtiski kavēja SIA “Baltic Agro Machinery” klientiem grūtāk pieejamais finansējums finanšu institūcijās.

Pēc SIA “Baltic Agro Machinery” aplēsēm kopējais lauksaimniecības kombainu tirgus 2018.gadā bija 165 vienības, no kurām 33% realizēja SIA “Baltic Agro Machinery” savukārt pērn  -128 vienības, no kurām SIA “Baltic Agro Machinery” realizēja 44%. Traktortenikas tirgus 2018.gadā bija 488 vienības, no kurām 18% realizēja SIA “Baltic Agro Machinery”, bet aizvadītajā gadā – 420 vienības, no kurām SIA “Baltic Agro Machinery” pārdevis 20%.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltic Agro Machinery” apgrozījis 60,80 milj.EUR un nopelnījis 1,57 milj.EUR. Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka pērn tirgotājs ar darba vietām nodrošinājis 118 darbiniekus. Jānorāda, ka uzņēmums pārskata gadā nodrošinājis arī 15 prakses vietas jaunajiem speciālistiem.

Šogad SIA “Baltic Agro Machinery” plāno tirdzniecības apjoma kritumu lauksaimniecības tehnikas pārdošanā un būtisku kritumu meža tehnikas pārdošanā, kas saistāms ar vispārējo tehnikas tirgus situāciju un pieejamo ES atbalstu tehnikas iegādei.

SIA “Baltic Agro Machinery” reģistrēts 1999.gadā ar nosaukumu “Kesko Agro Latvija”, kas 2018.gada izskaņā nomainīts uz “Konekesko Latvija”, savukārt pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguvis š.g. aprīlī. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir dāņu DA Agravis Machinery Holding AS.