Degvielas tirgotājam "Circle K Latvia" aizvadītajā finanšu gadā gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

21.07.2020 06:49:00

Degvielas tirgotājs SIA “Circle K Latvia” aizvadītajā pārskata gadā atvēris 4 jaunas pilna servisa degvielas uzpildes stacijas - Siguldā, Salaspilī un divas Rīgā. Tāpat arī SIA “Circle K Latvia” ieviesis jauno veikala konceptu ar paplašinātu ēdienu piedāvājumu un atpūtas zonu 28 pilna servisa degvielas uzpildes stacijās.

Kā norādīts iesniegtajā gada pārskatā, nākotnē SIA “Circle K Latvia” plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas tirgū. 2020./2021. pārskata gadā uzņēmuma vadība turpināšot pievērst lielu uzmanību nemainīgi augstas degvielas un pārējo preču un pakalpojumu pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai,  mazumtirdzniecības tīkla attīstīšanai un Circle K zīmola nepārtrauktai attīstībai Latvijas tirgū, kā arī turpmākai uzņēmuma darbības attīstīšanai un efektivitātes uzlabošanai.

SIA “Circle K Latvia” laika periodā no 2019.gada 1. maija līdz 2020.gada 30.aprīlim apgrozījusi 408,02 milj.EUR jeb par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas samazinājusies līdz 13,7 milj.EUR, kas ir kritums par 28,7%. Peļņas kritums galvenokārt izskaidrojams ar degvielas cenu kāpumu un līdz ar to aizvien sīvāku konkurenci tirgū, kā arī Covid-19 ietekmi gada pēdējā ceturksnī.

SIA “Circle K Latvia” aizvadītajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošinājis 862 darbiniekus. 

Degvielas tirgotājam šobrīd reģistrētas 75 struktūrvienības.

Šogad SIA “Circle K Latvia” jau uzvarējusi 26 publisko iepirkumu konkursos, no kuriem pēdējais ir par degvielas piegādi SIA “Rīgas meži” vajadzībām. Konkursa līgumcena - 12,43 tūkst.EUR.

Lursoft apkopotā informācija liecina, ka SIA “Circle K Latvia” aizvadītajā gadā bijis otrs lielākais nodokļu maksātājs Latvijā, piekāpjoties vien SIA “ORLEN Latvija”. Pērn SIA “Circle K Latvia” nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 185,6 milj.EUR.