"Preses Serviss" prognozē apgrozījuma kritumu

22.07.2020 08:52:00

Preses, drukāto materiālu, kā arī komisijas preču loģistikas un vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Preses Serviss” 2019.gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 6%. Tas, kā skaidrots iesniegtajā vadības ziņojumā, saistīts ar drukātās preses tirgus konjuktūras izmaiņām, kas negatīvi ietekmējis pieprasījumu pēc vairākām galvenajām produktu kategorijām. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka pērn SIA “Preses Serviss” apgrozījis 16,07 milj.EUR un nopelnījis 642,10 tūkst.EUR. Šogad uzņēmums plāno ieņēmumu samazinājumu, ko sekmē gan koronavīrusa izplatība, gan arī drukātās preses apjoma samazinājums. Turpmāko apgrozīju kritumu SIA “Preses Serviss” plāno kompensēt, strādājot pie darbības optimizācijas un izmaksu kontroles.

SIA “Preses Serviss” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “Narvesen Baltija”, savukārt patiesie labuma guvēji – Magnus Reitan, Odd Reitan un Ole Robert Reitan.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Preses Serviss” iekļauts VID padziļinātās sadarbības programmas Zelta līmenī. Pērn uzņēmums nodokļos samaksājis 992,86 tūkst.EUR un nodarbinājis 75 strādājošos.