"Kurekss" pērn veicis apjomīgas investīcijas

23.07.2020 06:51:00

Pagājušajā gadā SIA “Kurekss” ražošanas un realizācijas apjomi bijuši augstākie uzņēmuma vēsturē, taču cenu krituma dēļ apgrozījums samazinājies. Gada pārskatā pieejamā informācija rāda, ka 2019.gadā SIA “Kurekss” apgrozījis 57,14 milj.EUR un nopelnījis 5,86 milj.EUR. Salīdzinot ar 2018.gada datiem, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 2,11%, bet peļņa – par 25,41%. Uzņēmumam pieder arī SIA “Kurzemes granulas”, kas pērn apgrozīja 10,39 milj.EUR un nopelnīja 1,05 milj.EUR.

Kokmateriālu ražotājs SIA “Kurekss” iesniegtajā vadības ziņojumā teic, ka Brexit negatīvā ietekme bijusi mazāka par prognozēto, kā rezultātā uzņēmuma ieņēmumi šajā tirgū samazinājās nebūtiski. “Visos mūsu produkcijas pārdošanas tirgos esam noturējuši savas pozīcijas, palielinoties Ķīnas un Francijas tirgus daļai,” teikts SIA “Kurekss” vadības ziņojumā. Visvairāk produkcijas tradicionāli realizēts Lielbritānijā.

Lai nodrošinātu stabilākas zāģbaļķu piegādes, SIA “Kurekss” turpinājis arī pirkt augošu koku cirsmas Kurzemē, tādējādi veidojot zāģētavā optimālu zāģbaļķu atlikumu.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu labos finanšu rādītājus, SIA “Kurekss” pieņēmis lēmumu par lielu investīciju veikšanu ražošanas modernizēšanai – uzbūvēta jauna katlu māja un uzstādīta katla iekārta, kopā investējot vairāk nekā 3,5 milj.EUR. Noslēgti arī līgumi par jaunas ēveles un aprīkojuma iegādi vairāk nekā 2,5 milj.EUR vērtībā, kā arī zāģētavas pakošanas iekārtu nomaiņu 1,3 milj.EUR apmērā.

Raksturojot SIA “Kurekss” darbību 2020.gadā, tā vadība norāda, ka līdz ar pandēmiju kardināli mainījusies situācija pasaulē, līdz ar to palielinājusies nenoteiktība visos uzņēmuma darbības tirgos. Šī iemesla dēļ uzņēmuma vadība uzskata, ka šis gads būs izaicinājumu pilns un finansiāli ne tik veiksmīgs.

Lursoft dati rāda, ka 1995.gadā reģistrētā SIA “Kurekss” patiesie labuma guvēji ir Arnis Apsītis un Jānis Apsītis.