"Bauskas alus" 2019.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 7,63 milj.EUR

28.07.2020 06:29:00

Alus un bezalkoholisko dzērienu ražotājs SIA “Bauskas alus” aizvadītajā gadā palielinājis apgrozījumu par 2,8%, rādītājam sasniedzot 7,63 milj.EUR. Pieaugums panākts pateicoties veiksmīgajai pārdošanas stratēģijai un mazo alus darītavu segmentu izaugsmei. Salīdzinot ar 2018.gadu, pērn SIA “Bauskas alus” peļņa samazinājusies par 21,6%, nokrītoties līdz 1,05 milj.EUR, kas galvenokārt skaidrojams ar izejvielu un resursu cenu izmaiņām, nelabvēlīgajiem laika apstākļiem vasaras mēnešos un konkurences pastiprināšanos svarīgākajos tirgus segmentos.

Lursoft dati liecina, ka pagājušajā gadā SIA “Bauskas alus” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,46 milj.EUR, tostarp 206,52 tūkst.EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 394,23 tūkst.EUR  - valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Salīdzinot ar citiem alus ražošanas nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “Bauskas alus” samaksāto nodokļu apjoms uz vienu darbinieku pērn bijis par aptuveni 40% lielāks nekā alus ražošanas nozarē vidēji.

2019.gadā SIA “Bauskas alus” uzsācis ISO 50001:2012 standarta prasību ieviešanu energoefektivitātē un tās pārvaldībā. Pārskata gadā tika veikti kosmētiskie remonti ražošanas, uzglabāšanas un administratīvajās elpās. Tāpat arī administratīvajās telpās un ražošanas telpās veikta apgaismojuma nomaiņa uz energoefektīvāku apgaismojumu, kā arī veikta teritorijas ūdens cauruļvadu siltināšana un aprīkošana ar aizsargapvalku.

Šogad SIA “Bauskas alus” iecerējis koncentrēties uz pārdošanas apjomu palielināšanu visos tirgus segmentos.

1999.gadā reģistrētais SIA “Bauskas alus” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “Lāčplēša alus”, kas, savukārt, pieder SIA “Cido grupa”. Pēc Lursoft izziņā pieejamās informācijas, šobrīd SIA “Bauskas alus” reģistrētas piecas aktīvas struktūrvienības.