Tirgotājam "Eiropas apavi" pērn apgrozījuma un peļņas kritums

28.07.2020 09:14:00

Apavu tirgotājs SIA “Eiropas apavi” 2019.gadā piedzīvojis apgrozījuma un peļņas kritumu, kas, kā norāda uzņēmums, saistīts ar pirktspējas samazināšanos, par ko liecina arī tirdzniecības centru apmeklētības dati.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka pērn SIA “Eiropas apavi” apgrozīja 9,5 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 60,4 tūkst.EUR. Salīdzinot ar 2018.gadu, aizvadītajā gadā tirgotāja apgrozījums samazinājies par 9%, bet peļņa – teju 4 reizes.

Vadības ziņojumā SIA “Eiropas apavi” norādījis, ka 2019.gadā tas nodrošinājis ienākumus, kas ļāva veikt nepieciešamos attīstības pasākumus, savlaicīgu visu nodokļu nomaksu, kā arī gūt peļņu. Nākotnē uzņēmums paredzējis turpināt darbību, attīstot tirdzniecības tīklu. Pēc Lursoft izziņā pieejamās informācijas, šobrīd SIA “Eiropas Apavi” reģistrētas 30 aktīvas struktūrvienības.

Pagājušajā gadā SIA “Eiropas apavi“ nodarbināja 180 darbiniekus, savukārt maijā uzņēmumā strādājošie saņēmuši atlīdzību par dīkstāvi. Lursoft izziņā redzams, ka VID arī atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn uzņēmums nodokļos samaksājis 1,5 milj.EUR, savukārt šobrīd tam izveidojies 74,7 tūkst.EUR liels nodokļu parāds.

SIA “Eiropas apavi” īpašnieki un reizē arī patiesie labuma guvēji ir Vladimirs Brazovskis un Sergejs Čebatko. Abiem kopā pieder arī SIA “SV & Ko”, SIA “CCC Baltija” un SIA “AKSU”.