Kokapstrādes uzņēmums "EKJU" aizvadīto gadu vērtē kā veiksmīgu

29.07.2020 08:28:00

Kokapstrādes uzņēmums SIA “EKJU” pagājušo saimniecisko darbību vērtē kā sekmīgu. “Ir palielināti realizācijas un peļņas rādītāji. Notiek intensīva jaunu tirgu apguve un uzņēmums sakārtojis ražošanas vidi un pilnveidojis ražošanas procesus,”  teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

2019.gadā SIA “EKJU” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaudzis par 5,4%, sasniedzot 10,4 milj.EUR. 9,27 milj.EUR no kopējā apgrozījuma veidojis eksports. Pagājušo gadu SIA “EKJU” noslēdzis ar 322,42 tūkst.EUR peļņu.

SIA “EKJU” norādījis, ka tas turpinājis palielināt produkcijas ražošanu ar lielāku pievienoto vērtību.

Tāpat kā visā SIA “EKJU” 28 gadu pastāvēšanas vēsturē, arī pērn uzņēmuma lielākā darbības problēma bija ražošanas atkarība no sezonalitātes. Vadības ziņojumā norādīts, ka produkcijas specifikas dēļ galvenais preču pieprasījums ir gada pirmajos piecos mēnešos, līdz ar to gada otrajā pusē ražošana notiek, galvenokārt, papildinot noliktavas un veicot papildu pasūtījumus. “Esam atkarīgi no starptautiskā transporta problēmām un laika apstākļiem Eiropā, tāpat arī no zāģmateriālu cenu svārstībām, kas īpaši izteikti lielākas bija gada sākumā,” teikts SIA “EKJU” vadības ziņojumā.

Lursoft statistikas dati liecina, ka SIA “EKJU” pēc apgrozījuma ir lielākais uzņēmums Amatas novadā. Uzņēmuma dalībnieki ir Juris Skoliņš, KS “BaltCap Latvia Venture Capital Fund”, Jānis Splīte un Agris Valdmanis.