Autotirgotāja "WESS" apgrozījums pirmajā pusgadā samazinājies par 26,49%

31.07.2020 07:17:00

Pagājušajā gadā AS “WESS” turpināja plānveidā paplašināt produktu un pakalpojumu piedāvājumu, balstoties uz Toyota un Lexus tehnoloģijām un vadoties pēc visaugstākajiem nozares standartiem. Uzņēmumā pērn veikta strukturāla tālākā optimizācija, kā arī darbinieku produktivitātes paaugstināšanas pasākumi. 

Toyota autocentrs “Berģi” atzīts par labāko Toyota dīleri Latvijā, kā arī trešo reizi saņēmis prestižo “Toyota Ichiban” apbalvojumu.

Pērn AS “WESS” apgrozījis 57,05 milj.EUR, kas ir par 8,98% vairāk nekā gadu iepriekš, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 957,83 tūkst.EUR.

Šogad AS “WESS” koncentrēšot uzmanību uz to, lai mazinātu pandēmijas izraisītās krīzes negatīvo efektu un nodrošinātu uzņēmuma normālai eksistēšanai nepieciešamo ieņēmumu apmēru. Optimizējot darbinieku sastāvu, lielāka uzmanība tiks pievērsta produktivitātes paaugstināšanai un efektīvai darba organizācijai.

Lai minimizētu koronavīrusa Covid-19 pandēmijas sekas, šī gada pirmajā pusē AS “WESS” īstenojis nepieciešamos pasākumus, tostarp optimizēta struktūra, personāls samazināts par 14 cilvēkiem, pārskatīta motivācijas sistēma, arī izmantota iespēja saņemt dīkstāves pabalstu.

Provizoriskie rezultāti par 2020.gada pirmajiem sešiem mēnešiem liecina, ka apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, samazinājies par 26,49%, bet bruto ieņēmumi kritušies par 13,06%.

Lursoft dati liecina, ka AS “WESS” aizvadītajā gadā nodarbināja 161 darbinieku un uzņēmumam šobrīd reģistrētas 2 struktūrvienības.

AS “WESS” patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Oskins un Ivans Tiščenko.