"Do IT" apgrozījums 2019.gadā palielinājies par 5,91%

07.08.2020 07:24:00

Pagājušajā gadā SIA “Do IT” apgrozījums palielinājies līdz 64,72 milj.EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 5,91%. Vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma pieaugums saistīts ar jaunu JYSK veikalu atvēršanu Baltijā un Baltkrievijā. Pretstatā apgrozījuma kāpumam, uzņēmuma peļņa samazinājusies par 48%, tai noslīdot līdz 1,2 milj.EUR. Peļņas samazinājums saistīts ar uzkrājuma  izveidošanu potenciāli neatgūstamam parādam.

Gada pārskatā teikts, ka Covid-10 uzliesmojums un dažādi ierobežojošie pasākumi samazinājuši apmeklētāju plūsmu veikalos JYSK, kā rezultātā samazinājušies pārdošanas apjomi. Lielākie pārdošanas kritumi novērojami iepirkumu centros, savukārt vairāki JYSK veikali Igaunijā un Lietuvā bija īslaicīgi slēgti, tomēr pašlaik tie strādā ierastajā režīmā.

SIA “Do IT” šajā periodā īstenojusi vairākus pasākumus, no kuriem svarīgākie ir naudas plūsmas kontrole un pārplānošana ik nedēļu, resursu pārskatīšana, tāpat arī sāktas sarunas par esošo kredītlīniju termiņa pagarināšanu un nosacījumiem, kā arī darbiniekiem ieviests darbs no mājām.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “Do IT” ar darba vietām nodrošināja 178 darbiniekus un nodokļos samaksāja 4,69 milj.EUR, tostarp 998,44 tūkst.EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 479,73 tūkst.EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Do IT” nodarbojas ar preču iepirkumu, pārdošanas stratēģijas izstrādi, produktu atlasi un piegādi Jysk veikalu tīkliem Baltijas valstīs un Baltkrievijā.

Lursoft dati rāda, ka uzņēmums ir iekļauts VID padziļinātās sadarbības programmas zelta līmenī.