“EUGESTA un Partneri” sasniedzis līdz šim augstāko apgrozījumu

07.08.2020 07:57:00

Vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “EUGESTA un Partneri” 2019.gadu pabeidzis ar vēsturiski lielāko apgrozījumu. Iesniegtajā gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 21,37%, tam sasniedzot 80,71 milj.EUR.

2019.gada pirmajā un otrajā ceturksnī SIA “EUGESTA un Partneri” uzsāka sadarbību ar vairākiem jauniem sadarbības partneriem, kā rezultātā būtiski pieauga apgrozījums. Saistībā ar apjoma pieaugumu, uzņēmums par 10% palielinājis arī noliktavu apjoma jaudu.

SIA “EUGESTA un Partneri” peļņu 2019.gadā turpināja ietekmēt pārdošanas izmaksu kāpums, jo sevišķi darba spēka izmaksu pieaugums. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā SIA “EUGESTA un Partneri” nopelnījis 1,03 milj.EUR.

Uzņēmums atzīst, ka pērn tam nav izdevies pilnībā sasniegt savus mērķus: “Ir izdevies sasniegt apgrozījumu, bet ne peļņas rādītāju. SIA “EUGESTA un Partneri” izdevies palielināt savu tirgus daļu, kā arī attīstīt kafijas risinājuma konceptu un sperti nākamie soļi IT attīstībā un procesu automatizācijā.” 2020.gadam SIA “EUGESTA un Partneri” izvirzījusi mērķi sasniegt peļņu 2% apmērā no apgrozījuma, sasniegt pašu kapitāla atdevi 12% līmenī.

Aizvadītajā gadā SIA “EUGESTA un Partneri”  turpinājis investēt pamatlīdzekļos saimnieciskās darbības uzlabošanai un paplašināšanai IT jomā, loģistikā, kafijas tehnikas risinājumos, kā arī nemateriālajos ieguldījumos (preču zīmēs), gada laikā ieguldot vairāk nekā 560 tūkst.EUR.

Gada laikā SIA “EUGESTA un Partneri” darbinieku skaits audzis no 310 līdz 352, savukārt kopējās algu izmaksas pieaugušas par 11%. Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka vidējā bruto alga uzņēmumā ir 1170 eiro.

SIA “EUGESTA un Partneri” reģistrēta 1996. gadā un tās patiesais labuma guvējs ir Kestutis Stabingis, kuram caur Lietuvas kompāniju KS Investicijas pieder 90% SIA “EUGESTA un Partneri” kapitāldaļu.

Lursoft dati liecina, ka uzņēmums pērn nodokļos samaksājis 10,81 milj.EUR, tostarp 1,73 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,79 milj.EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.