Būvnieks BMGS aizvadīto gadu noslēdzis ar peļņu

10.08.2020 07:57:00

Hidrotehniskās celtniecības, tiltu būvniecības, kā arī pāļu pamatu ierīkošanas un dzelzceļa infrastruktūras objektu būvnieka AS “BMGS” apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 60,75 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas palielinājies par 1,25%.

Pēc 2018.gada 1,31 milj. EUR lielajiem zaudējumiem, pērn AS “BMGS” atkal atsācis strādāt ar peļņu, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 483,18 tūkst.EUR.

Nākotnē AS “BMGS” plāno paplašināt un attīstīt profilētā virziena saimnieciskās darbības sfēru. Tostarp šogad paredzēts saglabāt un palielināt veicamo hidrotehnisko darbu apjomu Latvijas teritorijā, savukārt ārpus Latvijas – attīstīt un stiprināt jaunu dzelzceļa objektu projektēšanas, rekonstrukcijas un būvniecības virzienu. Uzņēmums plāno turpināt apgūt jaunas profilētās būvniecības tehnoloģijas, kā arī turpināt aktīvi attīstīt jaunas būvniecības aktivitātes Lietuvā, Zviedrijā, Igaunijā un Somijā, kurai tiktu pievērsta īpaša uzmanība.

AS “BMGS” galvenie objekti Latvijā 2019. gadā bijuši Ventspils brīvostas Ziemeļu mola atjaunošana, galvenā jūras ceļa vēsturiskā krasta nostiprinājuma rekonstrukcija Rīgas ostā, Ventspils brīvostas krasta nostiprinājuma pārbūve Dienvidu molā, Latvijas starptautiskās skolas Babītes novadā pārbūve un celtniecība u.c. objekti.

Lursoft dati liecina, ka 1993.gadā reģistrētā AS “BMGS” patiesie labuma guvēji ir Viktors Para un Dmitrijs Prokopčiks.

Pēdējie publiskie iepirkuma konkursi, kurā uzvarējis AS “BMGS”, ir Ventspils brīvostas pārvaldes rīkotie konkursi par jau iepriekšminētajiem darbiem par Ventspils brīvostas Ziemeļu un Dienvida molu atjaunošanu, kā arī Krasta nostiprinājuma pārbūvi. Šogad, kā liecina Lursoft izziņā pieejamā informācija, AS “BMGS” līdz šim vēl nav uzvarējis nevienā konkursā.