Latvijas Kara muzeja ēkas un torņa fasādi atjaunos "VELVE"

24.08.2020 06:47:00

Lursoft dati liecina, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra konkursā par Latvijas Kara muzeja ēkas un torņa fasāžu atjaunošanu Smilšu ielā 20, Rīgā uzvarējusi būvkompānija SIA “VELVE”. Konkursa līgumcena – 1,68 milj. EUR.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “VELVE” šogad uzvarējusi vēl divos publisko iepirkumu konkursos – AS “Mārupes komunālie pakalpojumi” konkursā par sadzīves kanalizācijas tīklu, ūdensapgādes tīklu un kanalizācijas sūkņu staciju būvdarbiem (9,85 milj. EUR) un Mārupes novada domes konkursā par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību Jaunmārupē (9,88 milj. EUR).

Būvkompānijai SIA “VELVE” aizvadītais finanšu gads bijis veiksmīgs.

2019.gadā SIA “VELVE” strādājusi ar 52,64 milj.EUR apgrozījumu, kas gan ir par 10% mazāks nekā 2018.gadā, tajā pašā laikā peļņa palielinājusies no 467,9 tūkst. EUR 2018.gadā līdz 814,77 tūkst.EUR pērn. 48,84 milj.EUR no kopējā apgrozījuma uzņēmumam pērn nodrošinājis Latvijas tirgus, bet atlikušos 3,79 milj.EUR – Lietuvas.

Kā uzņēmums norādījis iesniegtajā vadības ziņojumā, ar šādiem finanšu rādītājiem tas atrodas stabilās pozīcijās starp TOP 10 vadošajām būvkompānijām valstī.

2019.gadā SIA “VELVE” veiksmīgi noslēgusi vairāku būvniecības objektu realizāciju – divu tirdzniecības centru “Depo” būvniecību Viļņā, Philosophers Residences dzīvojamo māju kompleksu Rīgā, Tiesu nama administratīvās ēkas rekonstrukciju Tukumā, daudzfunkcionālas ēkas jaunbūvi Dzintaru ielā Jūrmalā, kā arī kokzāģētavas “Norupes” ēku būvprojekta izstrādi un būvniecību.

Šogad SIA “VELVE” paredzējusi kāpināt rentabilitātes rādītājus. Tāpat arī būvkompānija turpināšot darbu pie konkurētspējas nostiprināšanas un piedalīšoties dažādos valsts finansētos būvniecības projektu iepirkumos, koncentrējoties arī uz vidēju un lielu privāto projektētāju attīstītāju iecerēm. SIA “VELVE” darbība būšot vērsta ne tikai pasūtījumu iegūšanai Latvijā un Lietuvā, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs.

SIA “VELVE” kapitāldaļu turētājs ir AS “MN Holding”, savukārt kā patiesā labuma guvēja reģistrēta Jekaterina Nikuļina.