“Samsung Electronics Baltics” pērn kāpinājis apgrozījumu līdz 350,05 milj. EUR

24.08.2020 07:12:00

Elektronisko preču importētājs un tirgotājs SIA “Samsung Electronics Baltics” 2019. gadā palielinājis apgrozījumu par 12%, rādītājam sasniedzot 350,05 milj. EUR. Pārskata gadā uzņēmums strādājis ar 7,37 milj. EUR peļņu.

SIA “Samsung Electronics Baltics” trīs galvenie darbības virzieni ir plaša patēriņa elektronikas, IT un mobilo ierīču vairumtirdzniecība. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, 2019.gads bijis nozīmīgs mobilo ierīču segmentā, kas ir diezgan piesātināts un ar sīvu konkurenci. Uzņēmuma ieņēmumi šajā segmentā ir pieauguši jau trešo gadu pēc kārtas, sasniedzot līdz šim augstākos pārdošanas rezultātus galvenajās jeb flagmaņu sērijas – Galaxy S un Galaxy Note. Tāpat arī uzņēmums veicis vispusīgu mobilo ierīču produktu portfeļa attīstīšanu, kas veicināja arī pārdoto ierīču skaita pieaugumu visās mobilo ierīču kategorijās.

SIA “Samsung Electronics Baltics” divi galvenie biznesa mērķi 2020. gadā ir tirgus daļas saglabāšana visos produktu segmentos un tirdzniecības apjoma palielināšana, tostarp uzlabojot klientu iepirkšanās pieredzi tiešsaistē.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Samsung Electronics Baltics” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 59 darbiniekus.