"Baltic Agro" apgrozījums 2019.gadā palielinājies līdz 138,42 milj. EUR

25.08.2020 06:42:00

Pagājušajā gadā SIA “Baltic Agro” apgrozījis 138,42 milj.EUR, kas ir par 25,73% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa sarukusi no 2,08 milj. EUR 2018.gadā līdz 931,79 tūkst. EUR pērn. Kā norāda SIA “Baltic Agro” vadība, peļņas kritums saistīts ar neparedzēti zemo eļļas saturu rapsī un būtiski pieaugušo pārtikas kvalitātes kviešu apjomu, kā rezultātā, izpildot visu pirms sezonas noslēgtos līgumus, neizdevās iegūt plānoto. 2019.gadā uzņēmuma konsolidētais apgrozījums bijis 142,24 milj. EUR, bet peļņa – 867,53 tūkst. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltic Agro” investīcijas galvenokārt bija saistītas ar tehniskiem uzlabojumiem graudu un rapša pieņemšanas punktos, jaunas noliktavas tehnikas iegādi, kā arī iegādātas ēkas noliktavas telpu Tukumā paplašināšanai. Uzņēmums arī pagājušā gada laikā iegādājies 2,17% meitas uzņēmuma AS “Tukuma Straume” akciju, kā arī veikti uzlabojumi AS “Tukuma Straume” fasēšanas iekārtu kapacitātes uzlabošanai.

SIA “Baltic Agro” pamatdarbība saistīta ar minerālmēslu, agroķimikāliju un minerālmēslu fasēšanu un uzglabāšanas pakalpojumu sniegšanu, savukārt tā meitas uzņēmums AS “Tukuma Straume” nodarbojas ar graudu pirmapstrādi, gatavās dzīvnieku barības ražošanu un tirdzniecību.

Šogad SIA “Baltic Agro” kopā ar sadarbības partneriem plāno veikt izmēģinājumus vairākās saimniecības – pamatā ar sēklām, augu aizsardzības līdzekļiem un minerālmēsliem. Paralēli izmēģinājumiem ir plānots organizēt arī lauku dienas dažādos Latvijas reģionos.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Baltic Agro” reģistrēts 1994. gadā un pieder dāņu DAVA Agravis International Hording AS. Aizvadītajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 143 darbiniekus un nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 10,6 milj. EUR.