“Kesko Senukai Latvia” apgrozījums pērn audzis par 30%

25.08.2020 07:34:00

Būvniecības, mājas un dārza preču tirgotājs AS “Kesko Senukai Latvia” aizvadītajā gadā veicis lielus ieguldījumus uzņēmuma attīstībā, rekonstruējot Rīgā, Maskavas ielas rajonā esošo veikalu, kā arī gada nogalē atverot lielāko K-Senukai veikalu Latvijā “Ozols”.

Lai vairāk fokusētos uz mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības klientu apkalpošanu, uzņēmums sadarbībā ar UAB “Kesko Senukai Digital” izstrādājis un realizējis projektu, kur klientu apkalpošanu pārņem UAB “Kesko Senukai Digital”, savukārt AS “Kesko Senukai Latvia” nodrošina internetveikalu ar precēm. Tāpat arī uzņēmums turpinājis sadarbību ar internetveikalu 1A, kā arī turpinājis piedalīties publisko iepirkumu konkursos.

Augstākminētie centieni snieguši rezultātus, kas ļāvis AS “Kesko Senukai Latvia” paaugstināt pārdošanas apjomus par 30%. Ja 2018. gadā tirgotājs apgrozīja 90,6 milj. EUR, tad pērn tā apgrozījums sasniedza jau 117,8 milj. EUR. Kā teikts AS “Kesko Senukai Latvia” vadības ziņojumā, pērn notikusī sortimenta maiņa pozitīvi ietekmējusi 2019. gada pārdošanas rezultātus.

  1. gadu AS “Kesko Senukai Latvia” noslēgusi ar 2,91 milj. EUR zaudējumiem.

Šogad AS “Kesko Senukai Latvia” plāno turpināt uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot produktu piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību klientu vidū. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pastiprināta uzmanība tiks veltīta uzņēmuma pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu minimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

Lursoft dati liecina, ka pagājušajā gadā AS “Kesko Senukai Latvia” nodarbinājis 707 darbiniekus un nodokļos samaksājis 15,23 milj. EUR. Tostarp 1,34 milj. EUR veido samaksātais iedzīvotāju ienākuma nodoklis, bet 2,87 milj. EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. AS “Kesko Senukai Latvia” kapitāldaļu turētājs ir Kesko Senukai Lithuania, savukārt patiesais labuma guvējs – Artūras Rakauskas.