Aizvadītais gads nav nesis pozitīvas izmaiņas "Islande Hotel" finanšu rezultātos

26.08.2020 06:34:00

Aizvadītais finanšu gads nav nesis pozitīvas izmaiņas SIA “Islande Hotel” finanšu rezultātos, jo pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar zaudējumiem, kā arī samazinājies apgrozījums. 2019.gadā SIA “Islande Hotel” apgrozījusi 3,37 milj.EUR un gadu noslēgusi ar 149,4 tūkst. EUR zaudējumiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka viesnīcas vidējais noslogojums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn samazinājies par 1,04% (2018. gadā vidējais noslogojums bija 73,22%, bet 2019. gadā – 72,46%).

SIA “Islande Hotel” pagājušajā gadā turpināja darbu pie izmaksu samazināšanas un darba vietu optimizācijas, lai nodrošinātu tās konkurētspēju, ņemot vērā viesnīcu tirgus pastāvīgo izaugsmi un jaunu konkurentu ienākšanu tirgū. 
2019 gadā uzņēmums galvenokārt veltīja uzmanību esošās infrastruktūras atjaunošanai un jaunas infrastruktūras iegādi, piemēram, pērn veikts kosmētiskais remonts visos viesnīcas istabu stāvos.

Lursoft pieejamais SIA “Islande Hotel” gada pārskats rāda, ka uzņēmums aizvadītajā gadā nodarbināja 91 darbinieku un nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 844,98 tūkst. EUR, uz vienu darbinieku iedzīvotāju ienākuma nodoklī pērn samaksājot 2,31 tūkst. EUR (nozarē vidēji 2018.gadā – 1,52 tūkst. EUR), bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 4,49 tūkst. EUR uz vienu strādājošo (pagājušajā gadā nozarē vidēji uz vienu darbinieku -3,10 tūkst. EUR).
Jānorāda, ka VID vairākkārtīgi atbalstījis SIA “Islande Hotel” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi.

SIA “Islande Hotel” vienīgā kapitāldaļu turētāja un reizē arī patiesā labuma guvēja ir Yulia Savitska.