"Latvijas Energoceltnieks" kāpinājis apgrozījumu līdz 62,8 milj. EUR

26.08.2020 08:48:00

Aizvadītajā gadā Latvijas tirgū stabili darbojies SIA “Latvijas Energoceltnieks”, kas vienlaikus arī turpinājis izrāvienu eksporta tirgos, būtiski palielinot apgrozījumu Vācijā, kā arī turpinot darbību Skandināvijā un Lietuvā.

Saskaņā ar Centrālās Statistikas pārvaldes datiem, pērn kopumā Latvijas elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecības nozarē vērojams kritums par 5,9%, taču, ņemot vērā jau esošos ilgtermiņa līgumus, kas ietver Eiropas Savienības struktūrfondu projektu un apjomīgu infrastruktūras projektu īstenošanu, SIA “Latvijas Energoceltnieks” šo negatīvo ietekmi nav izjutis.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka SIA “Latvijas Energoceltnieks” apgrozījums pērn palielinājies par 10,32%, sasniedzot  62,82 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 1,10 milj. EUR. Gada pārskatā publiskotā informācija liecina, ka no uzņēmuma kopējā apgrozījuma 41,27 milj. EUR veido Latvijas tirgus, bet 20,18 milj. EUR – Vācijas.

2019.gadā, līdzīgi kā iepriekšējos gados, Latvijas vietējā tirgū SIA “Latvijas Energoceltnieks” realizējis vairāku valstiski nozīmīgu objektu būvniecību un ir aktīvi strādājis pie jaunu ilgtermiņa būvniecības līgumu noslēgšanas. Pārskata periodā uzņēmums aktīvi veica būvdarbus LVRTC optisko kabeļu izbūvē, kā arī turpināja veikt mobilo bāzes staciju izbūvi. Tāpat pērn gan Latvijas, gan Lietuvas teritorijā tika veikti vērienīgi darbi, veicot 330 kV balstu nomaiņu un elektropārvades vadu montāžu, kā arī turpinājās darbi līdz šim unikālajā Rīgas HES hidro agregātu rekonstrukcijas projektā.

2020. gada pirmajā ceturksnī elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecības nozarē gan Latvijā, gan Vācijā un Zviedrijā, kur darbojas uzņēmums, vērojama attīstība, tāpēc SIA “Latvijas Energoceltnieks” prognozē, ka esošie apstākļi un nākotnes prognozes ļaus nākamajos gados nodrošināt stabilu uzņēmuma darbību un peļņas rādītājus.

Lursoft dati liecina, ka SIA “Latvijas Energoceltnieks” reģistrēts 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,57 milj. EUR.  Kā SIA “Latvijas Energoceltnieks” patiesais labuma guvējs reģistrēts Rihards Rāvis.