Maijā un jūnijā atceltie ierobežojumi labvēlīgi ietekmējuši "Sportland" tirdzniecības rādītājus

27.08.2020 07:45:00

Laika posmā no 2019. gada 1. maija līdz 2020. gada 30. aprīlim tirgotāja SIA “Sportland” apgrozījums ir samazinājies, ko galvenokārt ietekmējis kritums uzņēmuma vairumtirdzniecības apgrozījuma daļai. 

Publiskotais gada pārskats liecina, ka aizvadītajā finanšu gadā SIA “Sportland” apgrozījums samazinājies par 6,74%, sarūkot no 42,52 milj. EUR līdz 39,65 milj. EUR. Līdz ar apgrozījumu sarukusi arī tirgotāja peļņa, kas gada laikā samazinājusies par 18,16%, sarūkot līdz 4,25 milj. EUR pēc nodokļu nomaksas.

Š.g. martā spēkā stājušies koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi atstājuši ievērojamu ietekmi arī uz SIA “Sportland” darbību, ietekmējot uzņēmuma mazumtirdzniecības apgrozījumu. Tāpēc SIA “Sportland” vadība nepārtraukti izvērtēja situāciju, izmantojot arī valsts piedāvātos atbalsta pasākumus – dīkstāves pabalstus un nodokļu samaksas termiņa pagarināšanu līdz 36 mēnešiem. Kā atzīst pats uzņēmums, maijā un jūnijā pakāpeniski atceltie ierobežojumi labvēlīgi ietekmēja tirdzniecību un rādītāji pat pārsniedza iepriekšējā gada datus šajos mēnešos.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Sportland” bija 25 mazumtirdzniecības vietas Latvijā, un nākamajā pārskata gadā plānots atvērt arī jaunu “Sportland” veikalu jaunajā tirdzniecības parkā “Akropole” un jaunu “Adidas” veikalu tirdzniecības centrā “Spice”.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka igauņu Sportland International Group Aktsiaselts piederošais SIA “Sportland” aizvadītajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošināja 339 darbiniekus.