Ēdināšanas uzņēmums "Baltic Restaurants Latvia" pērn kāpinājis apgrozījumu par 11%

31.08.2020 06:32:00

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA “Baltic Restaurants Latvia” aizvadītajā gadā turpināja izaugsmi, palielinot apgrozījumu par 11%, kas sasniegts, atverot gan jaunas vietas, gan arī palielinot apgrozījumu esošajās vietās. Gada pārskata dati liecina, ka pērn SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījis 21,1 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas noslēdzot 232,4 tūkst. EUR.

2019. gada laikā SIA “Baltic Restaurants Latvia” uzsāka darbu 8 jaunās ēdināšanas vietās, bet 16 vietas slēgtas, kā rezultātā gadu uzņēmums noslēdzis ar 110 ēdināšanas vietām. Divi lielākie segmenti bija izglītības iestādes ar 78 vietām un darbinieku pusdienu restorāni ar 30 vietām, SIA “Baltic Restaurants Latvia” šajos segmentos nostiprinot tirgus pozīcijas.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” veica nozīmīgus ieguldījumus iekārtās, aprīkojumos, mēbelēs un nomāto telpu remontā, kas kopsummā 2019. gadā sastāda 0,8 milj. EUR. Lielākā daļa ieguldījumu ir jaunu struktūrvienību atvēršanā, bet vismaz 0,25 milj. EUR ieguldīti jau esošajās ēdināšanas vietās, kas aprīkotas ar jaunām un efektīvām ēdienu pagatavošanas tehnoloģiskajām iekārtām. 

Koronavīrusa ierobežojošo pasākumu ietekmē būtiski samazinājies SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums, jo krīze smagi skārusi tieši ēdināšanas biznesu visā valstī. Lai to pārvarētu uzņēmums ieviesis plašus taupības un izmaksu samazināšanas pasākumus un pieteicies valsts atbalsta pasākumiem. Jānorāda, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 847 darbinieki. 
 
SIA “Baltic Restaurants Latvia” pamatdarbība ir pusdienu restorānu, kafejnīcu un ēdnīcu vadība birojos, rūpnīcās, tirdzniecības centros, skolās, bērnudārzos, universitātēs un sociāls aprūpes centros. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir SIA “BR Group”, savukārt patiesie labuma guvēji – Guntis Bredovskis, Anita Gleizde un Aigars Kaugars.