Maksātnespējīgajam “EVICON” reģistrēts kavētais maksājums 51,84 tūkst. EUR apmērā

31.08.2020 06:57:00

Lursoft Kavēto maksājumu datu bāzē reģistrēts jauns parāds, kuru savlaicīgi nav apmaksājis SIA “EVICON”, liecina monitoringa paziņojums. Rēķina kopējā summa veido 51,84 tūkst. EUR un tās apmaksu SIA “EVICON” kavējis jau kopš 2014. gada oktobra beigām.

Lursoft esošā informācija par savulaik ūdensapgādes sistēmu būvniecības jomā strādājošo uzņēmumu SIA “EVICON” rāda, ka tam šobrīd uzkrāts 30,31 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, tāpat arī reģistrēti nodrošinājumi kapitāldaļu turētājiem un kopš 2015. gada aprīļa uzņēmumam pasludināts maksātnespējas process, savukārt pāris mēnešus pirms tā pasludināšanas uzņēmumam bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process.

SIA “EVICON” vienīgais īpašnieks ir Gaitis Sockis, kuram šobrīd pieder arī automobiļu rezerves daļu un to piederumu mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “A 1 GRUPA”. Tiesa, arī šī uzņēmuma darbība nav bijusi īpaši sekmīgāka, jo jau 2009. gada izskaņā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pieņēmusi lēmumu par SIA “A 1 GRUPA” likvidāciju, savukārt VID pieņēmis lēmumu par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu.