“Alpha Shipping Company” aizvadīto gadu noslēdzis ar zaudējumiem

04.09.2020 09:08:00

SIA “Alpha Shipping Company” pagājušajā gadā apgrozījis 9,95 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 538,62 tūkst. EUR zaudējumiem. Kā liecina Lursoft Multi atskaites dati, iepriekš uzņēmums ar zaudējumiem strādājis 2016. gadā, kad tie bijuši 21,83 tūkst. EUR. 

SIA “Alpha Shipping Company” 2019. gadā sniegusi kuģu aģentēšanas pakalpojumus 620 starptautiskiem kuģiem visās Latvijas ostās. Tostarp Rīgas, Ventspils, Liepājas, Skultes, Mērsraga un Salacgrīvas ostās kuģu aģentēšanas pakalpojumi sniegti 258 kravas kuģiem un 362 pasažieru kuģiem. 

Kā norāda SIA “Alpha Shipping Company”, šī gada pirmajā ceturksnī koronavīrusa Covid-19 ietekmē atcelti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi, tai skaitā pasažieru prāmju satiksme maršrutā Rīga – Stokholma. Būdams viens no lielākajiem aģentēšanas uzņēmumiem Latvijā, SIA “Alpha Shipping Company” zaudējis vairāk nekā 50% no kuģu aģentēšanas tirgus sakarā ar galvenā klienta AS “Tallink Latvija” kuģu apstāšanos. Pandēmijas apstākļos daļa SIA “Alpha Shipping Company” partneru apturēja savu darbību, jo strauji samazinājās pasūtījumi, savukārt ar klientiem, kuri turpina darbību, nav pietiekami, lai varētu strādāt pilnā apmērā.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka 2019. gadā SIA “Alpha Shipping Company” ar darba vietām nodrošinājis 19 darbiniekus. Uzņēmumam šobrīd reģistrēta arī aktīva struktūrvienība Liepājā, kā arī filiāle Ventspilī.

SIA “Alpha Shipping Company” patiesais labuma guvējs ir Alberts Voroņevičs.