"Ventspils tirdzniecības osta" 2019. gadā nopelnījusi 1,19 milj. EUR

07.09.2020 08:59:00

AS “Ventspils tirdzniecības osta” 2019. gadā kāpinājusi apgrozījumu līdz 63,11 milj. EUR, bet peļņu – līdz 1,19 milj. EUR. Gada laikā apgrozījums kāpis par 11,79%.

Pērn AS “Ventspils tirdzniecības osta” kravu apgrozījums bija 2,2 miljoni tonnu. Papildu tam, ar mērķi paaugstināt darbības efektivitāti, kā arī sniegto pakalpojumu pieejamību un dažādību, uzņēmums pagājušajā gadā organizēja kravas transportēšanu caur Latviju un tās pārkraušanu caur citiem termināliem Ventspils Brīvostas teritorijā, kopā šādi pārkraujot 3,8 miljonus tonnu. “Katram terminālim ir savas priekšrocības konkrētu kravu pārkraušanai, tāpēc kravu plūsmas konsolidētība vadībai ļāva efektīvi izmantot katru no tiem,” teikts AS “Ventspils tirdzniecības osta” vadības ziņojumā. 

Lielākais īpatsvars pārkrauto kravu struktūrā bija akmeņoglēm, kopā nodrošinot aptuveni 85% no kopējā termināļa kravu apgrozījuma. 

Šogad AS “Ventspils tirdzniecības osta” plāno turpināt darbu pie jaunu kravu piesaistīšanas, tostarp, pie kravu nomenklatūras, kam nepieciešama slēgtā uzglabāšana. 

AS “Ventspils tirdzniecības osta” reģistrēta 1994. gadā un pieder diviem uzņēmumiem no Britu Virdžīnu salām, kā arī Holandē reģistrētajam Beleggingsmaatschappij Geit B.V.

Balstoties uz Lursoft esošo informāciju, AS “Ventspils tirdzniecības osta” patiesie labuma guvēji ir Ursula Harrand, Aivars Lembergs un Rudolfs Meroni.
AS “Ventspils tirdzniecības osta” pamatkaitāls ir 17,07 milj. EUR.