Medicīnas sabiedrības "ARS" apgrozījums pērn audzis par 15,8%

09.09.2020 06:24:00

2019.gadu veiksmīgi aizvadījusi SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS””, kurai pērn izdevies palielināt sniegto medicīnas pakalpojumu apjomu. Medicīnas iestādes apgrozījums, salīdzinot ar 2018.gadu, palielinājies par 15,8%, pieaugot līdz 15,14 milj. EUR. Tostarp 2,66 milj. EUR veido Nacionālā veselības dienesta apmaksātie pakalpojumi, bet 12,48 milj. EUR – maksas pakalpojumi. No 2019.gadā sniegtajiem maksas pakalpojumiem 6,3% veido pakalpojumi ārvalstniekiem.

Salīdzinot ar 2018.gadu, pērn SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” peļņas apmērs pieckāršojies, palielinoties līdz 660,27 tūkst. EUR.

Kopumā 2019.gadā SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei jaunu un jau esošo klientu piesaistīšanai, jaunu tehnoloģiju, medicīniskā un saimnieciskā inventāra iegādei, izmantojot līzinga kompāniju un kredītiestāžu pakalpojumus.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” skaidro, ka šogad medicīnā noteikto stingro ierobežojumu dēļ laika posmā no marta līdz maijam ievērojami samazinājās ieņēmumu apjoms. Uzņēmumam šajos mēnešos ievērojami samazinājās ieņēmumu apjomu, kas pret plānoto 2020.gada budžetu šajos mēnešos veido 1,4 milj.EUR.

SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” vadība gan uzskata, ka spēs pārvarēt ārkārtas situācijas sekas, jo sākot ar jūnija mēnesi ieņēmumi ir atjaunojušies budžetā noteiktajos apjomos, kā arī veikti kompensējoši pasākumi – noslēgta vienošanās ar VID par nodokļu nomaksas pagarinājumu par marta un aprīļa darba algas nodokļiem, noslēgta vienošanās ar banku par kredītbrīvdienām uz 6 mēnešiem, kā arī uz 6 mēnešiem saņemtas kredītbrīvdienas 4 līzinga maksājumiem un par aprīļa un maija mēnešiem darbinieki, kuri nedrīkstēja veikt medicīniskos pakalpojumus, saņēma valsts apmaksātu dīkstāves pabalstu. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums nodarbinājis 502 darbiniekus.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” reģistrēta 1991. gadā, un tās lielākais kapitāldaļu turētājs ir Māris Andersons (40%). SIA “Medicīnas sabiedrība “ARS”” pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 3,65 milj. EUR.