Iepriekšējā pārskata periodā sarukusi gan “Baltic Candles Ltd” peļņa, gan apgrozījums

18.09.2020 06:38:00

Sveču ražotājs SIA “Baltic Candles Ltd” savā iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka sveču noieta tirgus, it īpaši Ziemeļeiropā, pēdējos gados ir samazinājies cilvēku dzīvesveida dēļ. Šī tendence ietekmējusi arī SIA “Baltic Candles Ltd” pārdošanas apjomus, un tie samazinājušies.

Laika posmā no 2019.gada 1.maija līdz 2020.gada 30.aprīlim SIA “Baltic Candles Ltd” apgrozījis 16,91 milj. EUR, kas ir par 8,37% mazāk nekā iepriekšējā pārskata periodā. Vienlaikus samazinājusies arī peļņa, kas sarukusi no 1,38 milj. EUR līdz 891,65 tūkst.EUR. Gada pārskata dati liecina, ka lielāko daļu, t.i., 13,15 milj. EUR no SIA “Baltic Candles Ltd” pagājušā pārskata perioda apgrozījuma nodrošinājis eksports uz Eiropas Savienības valstīm, savukārt realizācija Latvijā uzņēmuma kopējā apgrozījumā nesusi 375,12 tūkst.EUR.

Pagājušajā pārskata gadā SIA “Baltic Candles Ltd” veicis lielus ieguldījumus rūpnīcas uzturēšanai augstā līmenī. Uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 272 darbiniekus.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Baltic Candles Ltd” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “JENS THORUP LTD”, savukārt patiesais labuma guvējs - Jens Thorup. Vēl bez SIA “Baltic Candles Ltd” tā īpašniekam SIA “JENS THORUP LTD” pieder arī vairumtirgotājs SIA “BC Trade Ltd.”.