"Elagro Trade" jauna komercķīla par 6,3 milj. EUR

06.10.2020 09:12:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka jauna komercķīla vakar, 5.oktobrī, reģistrēta vienam no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem graudu, sēklu, augu aizsardzības un minerālmēslu tirdzniecības nozarē – SIA “Elagro Trade”.

Uzņēmumam reģistrētās komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 6,3 milj. EUR. Par labu komercķīlas ņēmējam AS “Swedbank” uzņēmums ieķīlājis prasījuma tiesības, ķermeniskos pamatlīdzekļus, nemateriālos ieguldījumus, krājumus, kā arī pajas, akcijas un obligācijas, uzņēmumu kā lietu kopību. Komercķīlas izziņā pieejamā informācija gan rāda, ka komercķīlas priekšmetā neietilpst tie SIA “Elagro Trade” pamatlīdzekļi, kurus finansējis OP Corporate Bank plc.

Vakar reģistrētā komercķīla nodrošina noslēgto kredītlīnijas līgumu.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “Elagro Trade” šobrīd reģistrētas 14 aktīvas komercķīlas.

Pērn SIA “Elagro Trade” apgrozījis 158,93 milj. EUR un gadu noslēdzis ar 226,03 tūkst. EUR lieliem zaudējmiem. 2019.gadā uzņēmums realizējis 657 tūkstošus tonnu graudus un rapsi 128 milj. EUR apmērā, savukārt kopējais augu aizsardzības līdzekļu, minerālmēslu un sēklu realizācijas apjoms 2019.gadā sasniedzis 27 milj. EUR.