"Dinex Latvia" pērn uzrādījis apgrozījuma un peļņas kāpumu

08.10.2020 08:45:00

Pagājušajā gadā SIA “Dinex Latvia” tirgū ieviesis jaunu produkciju, kas uzņēmumam ļāvis palielināt apgrozījumu par 2,28%, rādītājam kāpjot līdz 32,30 milj. EUR. Kā rāda Lursoft statistikas dati, SIA “Dinex Latvia” pēc apgrozījuma ir lielākais Ozolnieku novadā reģistrētais uzņēmums

Uzņēmuma produkcijas galvenie noieta tirgi ir Eiropa, Turcija un Krievija, eksportam veidojot vairāk nekā 97% no kopējā apgrozījuma. 

Finanšu gadu SIA “Dinex Latvia” noslēdzis ar 1,44 milj. EUR peļņu, kas ir par 6,08% lielāka nekā 2018.gadā. Peļņas palielinājumu ievērojami ietekmējis gan pārdošanas apjomu pieaugums, gan iekšējās darbības, kas vērstas uz ražošanas procesu un izmaksu optimizāciju.

Aizvadītajā gadā SIA “Dinex Latvia” nodarbināja 391 darbinieku. Lai pārvarētu ārkārtas situācijas laikā radušos pārdošanas apjomu kritumu, uzņēmuma darbiniekiem izmaksāti pabalsti par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

SIA “Dinex Latvia” pieder dāņu AS “Dinex”. Uzņēmums darbojas automobiļu industrijā – ražo izplūdes sistēmas kravas automašīnām, autobusiem un industriālajiem spēkratiem.