“GlaxoSmithKline Latvia” pērn zemākā peļņa kopš 2007.gada

13.10.2020 06:26:00

Farmaceitisko produktu vairumtirgotājs SIA “GlaxoSmithKline Latvia” apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 8,60%, sasniedzot 17,19 milj. EUR, lai gan peļņa būtiski samazinājusies. Daļēji tas izskaidrojams ar pārējās saimnieciskās darbības ieņēmumu kritumu un samaksāto uzņēmumu ienākuma nodokli. Pretstatā 2018.gadā nopelnītajiem 669,19 tūkst. EUR, aizvadītajā gadā SIA “GlaxoSmithKline Latvia” peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 375,18 tūkst. EUR. Pēc Lursoft Multi atskaites datiem, pagājušā gada apgrozījums ir pēdējo septiņu gadu augstākais rādītājs, savukārt 2019.gada peļņa bijusi zemākā kopš 2007.gada.

Šogad SIA “GlaxoSmithKline Latvia” turpināšot fokusēties uz inovatīvu medikamentu piegādāšanu pacientiem, jo sevišķi vakcīnu un HIV nozarēs. Pateicoties jaunajiem produktiem, uzņēmuma vadība paredz arī apgrozījuma un peļņas pieaugumu. Jāpiebilst, ka šogad SIA “GlaxoSmithKline Latvia” līdz šim uzvarējis vienā publisko iepirkumu konkursā. Tā pasūtītājs ir Nacionālais veselības dienests, kas bija izsludinājis iepirkumu par vakcīnu un šļirču iegādi. Tajā SIA “GlaxoSmithKline Latvia” bijis viens no sešiem konkursa uzvarētājiem.

SIA “GlaxoSmithKline Latvia” 2019.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 2,69 milj. EUR. Uzņēmums pieder Lielbritānijā reģistrētajam Wellcome Limited.