"HC Betons" arī pagājušajā gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem

22.10.2020 09:46:00

Transporta betona ražotājs SIA “HC Betons” pērn turpinājis strādāt ar zaudējumiem, pērn tiem sasniedzot jau 1,2 milj. EUR. Kā vadības ziņojumā norādījusi SIA “HC Betons” vadība, aizvadītajā gadā uzņēmumam nav izdevies izpildīt budžetu un sasniegt iecerētās prognozes. Zaudējumus paredzēts segt, saņemot papildu līdzekļus no mātes uzņēmuma. Jānorāda, ka SIA “HC Betons” apgrozījums 2019.gadā samazinājies par 26,97%, sarūkot līdz 5,14 milj. EUR.

Koronavīrusa Covid-19 esamība atstājusi ne tikai negatīvas sekas uz ekonomiku Latvijā un pasaulē, bet arī uz SIA “HC Betons” un tā meitas uzņēmuma “Garkalnes Grants” apgrozījumu, kas šogad sarucis gan Latvijas, gan arī ārvalstu tirgos. “Liela daļa uzņēmuma partneri ir ieņēmuši nogaidošu stāvokli, it īpaši attiecībā uz lieliem celtniecības objektiem, kuru sākšanas datumi pārcelti uz vēlāku laiku,” norādījis SIA “HC Betons”.

Lursoft dati rāda, ka SIA “HC Betons” kapitāldaļu turētājs ir zviedru HeidelbergCement Northern Europe Aktiebolag. Ārvalstu uzņēmums savus līdzekļus ieguldījis arī vairumtirgotāja SIA “Baltik Saule” pamatkapitālā. Tāpat kā SIA “HC Betons”, arī SIA “Baltik Saule” pagājušajā gadā strādājusi ar zaudējumiem, tiem sasniedzot 575,15 tūkst. EUR.