"Latvijas Maiznieks" apgrozījums 2019.gadā pieaudzis par 17,47%

29.10.2020 06:33:00

Maizes un maizes izstrādājumu ražotājs AS “Latvijas maiznieks” sadarbībā ar LAD pērn realizējis projektu “Maizes ražotnes modernizācija”, kura ietvaros modernizēti ražošanas procesi, tostarp uzstādīta automātiska maizes atdzesēšanas sistēma. Pagājušā gada beigās uzņēmums arī uzsācis projektu “Produkcijas uzglabāšanas iespēju pilnveidošana”, kura ietvaros tiks uzbūvēta gatavās produkcijas noliktava-saldētava ar mobilo palešu sistēmu.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā AS “Latvijas maiznieks“ palielinājis apgrozījumu par 17,47%, tam pieaugot līdz 33,74 milj. EUR. Uzņēmums pēc nodokļu nomaksas guvis 1,61 milj. EUR lielu peļņu. Lursoft apkopotā statistika rāda, ka AS “Latvijas Maiznieks” apgrozījuma ziņā ir otrs lielākais uzņēmums Daugavpilī. To apsteidz vien AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” ar pērn apgrozītiem 48,07 milj. EUR.

Pēc “CV Online Latvija” aptaujas rezultātiem, uzņēmums jau sesto gadu pēc kārtas atzīts par labāko darba devēju Latgales reģionā. Pērn uzņēmumā nodarbināti 276 darbinieki. Rēķinot uzņēmuma samaksātos nodokļus uz vienu darbinieku, redzams, ka AS “Latvijas Maiznieks” nodokļu maksājumi aizvadītajā gadā bijuši augstāki nekā nozarē vidēji. Ja maizes ražošanas nozarē vidējās iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas uz vienu darbinieku 2019.gadā bija 1,23 tūkst.EUR un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2,88 tūkst.EUR, AS “Latvijas Maiznieks” tie bijuši attiecīgi 1,59 tūkst. EUR un 3,85 tūkst.EUR. Kopumā AS “Latvijas Maiznieks” nodokļu maksājumos 2019.gadā samaksājis 4,6 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka 1991.gadā reģistrētā AS “Latvijas Maiznieks” patiesais labuma guvējs ir Margus Mehine.