Mazumtirgotājs "LEKON" pērn kāpinājis apgrozījumu

29.10.2020 09:22:00

Mazumtirgotājs SIA “LEKON” 2019.gadā apgrozījis 27,18 milj. EUR un nopelnījis 54,34 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn tirgotāja apgrozījuma pieaugums veidojis 6,67%, savukārt peļņa sarukusi vairāk nekā 4 reizes.
Šogad SIA “LEKON” strādā, lai uzlabotu kvalitātes vadības sistēmu, kā arī meklē jaunus noieta tirgus, lai palielinātu apgrozījumu. 

Runājot par 2020.gada finanšu rādītājiem, SIA “LEKON” iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma pamatdarbība pavasarī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ nav apgrūtināta, jo ienākumi būtiski samazinājušies tikai ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas struktūrvienībās, kuras ārkārtas stāvokļa laikā daļēji bija slēgtas. SIA “LEKON” vadība uzskata, ka uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtas situācijas sekas, izmantojot vairākus kompensējošos pasākumus – izmaksu optimizāciju, papildu finansējuma piesaistīšanu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, vienojoties ar piegādātājiem par samaksas termiņa pārcelšanu uz vēlāku laiku, kā arī izmantojot valsts atbalsta programmas.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “LEKON” nodarbināja 561 darbinieku un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 2,64 milj. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “LEKON” šobrīd reģistrētas 27 struktūrvienības - Rēzeknē, Krāslavas, Ludzas, Viļānu novados.

SIA “LEKON” vienīgais īpašnieks un arī patiesais labuma guvējs ir Vasyl Popandopulo. Uzņēmējs kā patiesais labuma guvējs reģistrēts arī uzņēmumam SIA “Latvian Retail Management”, kura viens no īpašniekiem ir SIA “LEKON”.