"GAMMA-A" arī aizvadītajā gadā turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

03.11.2020 09:15:00

Zivju konservu un to kārbu ražotājs SIA “GAMMA-A” 2019.gadā saražoja 4,43 miljonus kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tostarp 0,47 miljonus kārbu šprotes, 0,47 miljonus konservu kārbu no Atlantijas zivīm. SIA “GAMMA-A” saražoto metāla iepakojuma ražošanas apjomi aizvadītajā gadā nedaudz samazinājušies. Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA “GAMMA-A” zivju konservu ražošanu turpinājusi tikai 2019.gada pirmajā pusgadā, jo otrajā pusgadā un arī pēc gada pārskata beigām uzņēmums darbojas kā distribūcijas un loģistikas centrs, iepērkot Latvijā ražotus konservus un tos realizējot lielākoties ārpus Latvijas.

Salīdzinot ar 2018.gadu, pērn SIA “GAMMA-A” apgrozījums samazinājies par 9,86%, sarūkot līdz 14,09 milj. EUR. Jau kopš 2015.gada ražotājs strādā ar zaudējumiem. Pērn tie palielinājušies, jo 2018.gadā SIA “GAMMA-A” strādāja ar 309,66 tūkst. EUR zaudējumiem, bet aizvadītajā gadā tie pieauguši jau līdz 1,40 milj. EUR.
Šogad SIA “GAMMA-A” turpina darbu pie skārda taras ražošanas attīstīšanas. Plānota ražošanas optimizācija, unificējot produktu klāstu, kas uzņēmumam ļaus samazināt produkcijas pašizmaksu un kļūt konkurētspējīgākam. Plānots arī palielināt tirdzniecības apjomu plastikāta vākiem.

1995.gadā reģistrētā SIA “GAMMA-A” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Gamma Holdings A.O.I”, savukārt patiesais labuma guvējs, kā liecina Lursoft pieejamā informācija, ir Aivars Lejietis. SIA “Gamma Holdings A.O.I” kā kapitāldaļu turētājs šobrīd reģistrēts septiņos uzņēmumos.