Reorganizācijas ceļā "Tieto Latvia" pievienots uzņēmums "EVRY LATVIA"

12.11.2020 08:48:00

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka vakar, 11.novembrī, reorganizēts IT nozares uzņēmums SIA “Tieto Latvia”, tam pievienojot SIA “EVRY LATVIA”, kura īpašnieks tāpat kā SIA “Tieto Latvia” ir Somijā reģistrētais TietoEVRY Oyj.

SIA “EVRY LATVIA” darbība bija saistīta ar IT sistēmu administrēšanu, uzturēšanu un atbalsta sniegšanu lietotājiem, kā arī ar grāmatvedības un citu atbalsta ārpakalpojumu sniegšanu. Pērn SIA “EVRY LATVIA” apgrozīja 6,57 milj. EUR un nopelnīja 261,19 tūkst. EUR.

Uzņēmuma vadības ziņojumā pieejamā informācija liecina, ka 2019.gada 5.decembrī, apvienojoties somu uzņēmumam Tieto un norvēģu EVRY, radīts vadošais Ziemeļvalstu digitālo pakalpojumu un programmas izstrādes uzņēmums TietoEVRY. Apvienošanas rezultātā plānots radīt vērtību akcionāriem, izmantojot mērķtiecīgus ieguldījumus inovācijās, kā arī izmantot ieņēmumu un izmaksu sinerģijas. Plānots, ka apvienošanas un integrēšanas process uzņēmumu grupā tiks realizēts līdz 2022.gadam, savukārt grupas uzņēmumus Latvijā bija paredzēts 2020.gada laikā.

SIA “Tieto Latvia” vairākus gadus iekļauts Latvijas TOP 500 lielāko uzņēmumu sarakstos, kā arī ir VID veidotās Padziļinātās sadarbības programmas Zelta līmeņa dalībnieks. Pērn SIA “Tieto Latvia” apgrozījis 44,30 milj. EUR, nopelnījis 3,55 milj. EUR un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 11,61 milj. EUR. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 756 darbinieki.