Dzēstas trīs "ADUGS Production" komercķīlas

01.12.2020 06:31:00

Vakar, 30.novembrī, dzēstas trīs komercķīlas, kuru devējs bija SIA “ADUGS Production”. Visu šo ķīlu ņēmējs bijis AS “BlueOrange Bank”. 

Lursoft pieejamie dati rāda, ka viena no šīm ķīlām bija reģistrēta 2018.gada decembrī, otra – 2019.gada martā, bet trešā – vien šī gada jūnijā. Visu trīs vakar dzēsto komercķīlu kopējā nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 2,77 milj. EUR.
Līdz ar vakar dzēstajām komercķīlām, AS “BlueOrange Bank” šobrīd vairs nav nevienas aktīvas komercķīlas.

Novembra vidū plašsaziņas līdzekļos nonākusi informācija par cilvēku tirdzniecību konditorejas izstrādājumu ražošanas uzņēmumā SIA “ADUGS Production”, jo valsts policija saņēmusi informāciju no kādas ārvalsts vēstniecības par to, ka vairāki Latgalē bāzēta konditorejas uzņēmuma darbinieki ziņojuši par piespiedu darbu.

SIA “ADUGS Production” patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Zukuls, savukārt kā vienīgais dalībnieks reģistrēts Kiprā esošais Silobrands Limited.

SIA “ADUGS Production” pēc visiem finanšu rādītājiem ir lielākais Jāzepam Zukulam piederošais uzņēmums. Dati liecina, ka pagājušajā gadā tas nodarbinājis 226 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,03 milj. EUR. Nodarbināto skaits uzņēmumā pēdējos divos gados samazinājies, jo 2017.gadā uzņēmumā strādājuši 276 darbinieki, bet 2018.gadā – 259 darbinieki. Interesanti, ka uzņēmuma veiktās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo 2019.gadā bijušas zemākas nekā nozarē vidēji. Lursoft izpētījis, ka sausiņu, cepumu un citu konditorejas izstrādājumu ražošanas sektorā vidējās iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas uz vienu darbinieku pērn bija 0,86 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 2,21 tūkst. EUR.  Tikmēr SIA “ADUGS Production” gadījumā tie bijuši attiecīgi 0,42 tūkst. EUR un 1,82 tūkst. EUR.

SIA “ADUGS Production” gada pārskatā norādīts, ka aizvadītajā gadā uzņēmums galvenokārt strādājis pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas un jaunu produktu attīstīšanas. Vairāk nekā pusi no savas produkcijas SIA “ADUGS Production” realizēja ārpus Latvijas, tostarp Lietuvā, Igaunijā un Vācijā.