Būvdarbus RSU farmācijas studiju telpu un pētnieciskās laboratorijas izveidei veiks "UPB"

01.12.2020 08:22:00

Lursoft izziņas dati rāda, ka Rīgas Stradiņa universitātes atklātajā konkursā par ēkas būvdarbiem RSU farmācijas studiju telpu un pētnieciskās laboratorijas izveidei Konsula ielā 21, Rīgā uzvarējusi AS “UPB”. Līgumcena – 8,468 milj. EUR.

Kopumā, kā liecina IUB sniegtā informācija, konkursā tika saņemti 9 piedāvājumi, no kuriem 1 bijis no pretendenta no citas Eiropas Savienības valsts.

Jānorāda, ka šogad AS “UPB” uzvarējis sešos publisko iepirkumu konkursos. 
2019.gadā UPB grupas konsolidētais apgrozījums sasniedza 213 milj. EUR. Galvenā uzmanība grupas attīstībā pārskata gada laikā tika pievērsta jaunu un inovatīvu produktu radīšanai, aizvien lielāku un sarežģītāku objektu būvniecībai, tostarp apvienoto projektēšanas un būvniecības objektu realizēšanai, kā arī patstāvīgai projektēšanas, ražošanas un būvniecības procesu digitalizācijai un automatizācijai. Latvijā realizētais apjoms veido 36%, savukārt pārējos 64% - eksporta tirgi. Pērn kopumā UPB grupas uzņēmumi nodokļos samaksāja vairāk nekā 25 milj. EUR.

UPB lielākie objekti Latvijā 2019.gadā bija Liepājas Olimpiskā centra tenisa halles jaunbūve, LIDL veikala būvniecība Liepājā un Jensen Metal ražotnes būvniecība Karostas industriālā parka teritorijā Liepājā, kā arī vairāki objekti Aizsardzības ministrijas vajadzībām. 2020.gadā turpināti arī būvniecības darbi UPB lielākajā objektā Latvijā – tirdzniecības un izklaižu centrā Sāga.