Ierosināts "Rīgas apsardzes sabiedrība" tiesiskās aizsardzības process

03.12.2020 07:40:00

Tiesiskās aizsardzības process ierosināts Anatolijam Miliņevskim piederošajam SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība”. Pārbaudot informāciju par SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” reģistrētajiem apgrūtinājumiem, redzams, ka VID uzņēmumam piemērojis trīs nodrošinājumus, liedzot samazināt pamatkapitālu, reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot vai grozīt, tāpat arī aizliegts veikt uzņēmuma reorganizāciju, to likvidēt, veikt izmaiņas amatpersonu un dalībnieku reģistrā.

Jānorāda, ka SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” šobrīd reģistrētas divas aktīvas komercķīlas, to kopējā summa ir 160 tūkst. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” 2019.gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 5,07 milj.EUR, bet peļņa pieaugusi līdz 909,07 tūkst. EUR. Tiesa, gadu iepriekš uzņēmuma zaudējumi bija 1,01 milj. EUR. Uzņēmums ar darba vietām aizvadītajā gadā nodrošinājis 317 darbiniekus. 

Runājot par attīstības prognozēm, uzņēmuma vadība tās 2019.gada pārskatā vērtējusi pozitīvi, norādot, ka vērojami signāli, kas liecina par pieprasījuma palielināšanos pēc uzņēmuma piedāvātajiem pakalpojumiem. 

Pagājušajā gadā apsardzes kompānija nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 1,31 milj. EUR. Šobrīd uzņēmumam nav reģistrēts nodokļu parāds, kas pārsniegtu 150 eiro. 

Šogad SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” uzvarējis piecos iepirkumu konkursos. Lielākais no tiem ir SIA “Rīgas ūdens” 2,26 milj. EUR vērtais konkurss par apsardzes pakalpojumu sniegšanu – drošības sistēmu piegādi un montāžu, drošības sistēmu tehnisko uzturēšanu, tehnisko un fizisko apsardzi, kā arī patrulēšanas pakalpojumiem. 
Bez SIA “Rīgas apsardzes sabiedrība” uzņēmuma kapitāldaļu turētājam Anatolijam Miliņevskim pieder vēl seši citi uzņēmumi.