Noskaidroti uzņēmumi, kas organizēs komandējumus Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu vajadzībām

07.12.2020 07:43:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka noskaidroti uzvarētāji Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludinātajā konkursā par komandējumu (tostarp, nelegālo imigrantu izraidīšanas) organizēšanas pakalpojumu sniegšanu Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu vajadzībām uz diviem gadiem. Lursoft izziņas informācija rāda, ka konkursā uzvarējušas trīs tūrisma firmas – SIA “Averoja”, SIA “EXPLAIN” un SIA “Ceļojumu birojs Express Travel“”. Līgumcena ar katru no uzņēmumiem ir 1,19 milj. EUR, kas kopā veido 3,58 milj. EUR bez PVN.

No atklātajā konkursā uzvarējušajiem uzņēmumiem lielākais ir SIA “Averoja”. Pērn tas apgrozīja 14,77 milj. EUR un nopelnīja 299,89 tūkst. EUR. Uzņēmums ar darba vietām 2019.gadā nodrošinājis 8 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 166,53 tūkst. EUR.  Gan SIA “EXPLAIN”, gan SIA “Ceļojumu birojs Express Travel“” apgrozījums pagājušajā gadā pārsniedzis 3 milj. EUR atzīmi, uzņēmumiem apgrozot attiecīgi 3,09 milj. EUR un 3,30 milj. EUR.

Analizējot datus par iepirkumu konkursiem, kuros uzvarējuši augstākminētie uzņēmumi, redzams, ka visveiksmīgākā šajā ziņā bijusi SIA “AVEROJA”. Pēc Lursoft izziņas informācijas, SIA “AVEROJA” šogad uzvarējusi jau 10 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir š.g. aprīlī noslēgtais konkurss par ceļojumu aģentūras pakalpojumiem Latvijas Universitātes vajadzībām. Līgumcena, ar kuru konkursā uzvarējusi SIA “AVEROJA”, ir 1,4 milj. EUR.