Izbeigts "EVICON" maksātnespējas process

08.12.2020 06:32:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lēmumu izbeigts SIA “EVICON” maksātnespējas process. Lursoft dati rāda, ka uzņēmuma maksātnespēja tika pasludināta jau 2015.gadā. Procesa laikā vairākkārt mainīts administrators, tāpat arī šogad sasaukta kreditoru sapulce. Jānorāda, ka vēl pirms maksātnespējas procesa, SIA “EVICON” 2015.gada janvārī bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts trīs mēnešus pēc tā ierosināšanas. 

Lursoft dati rāda, ka 1999.gadā dibinātais būvniecības uzņēmums SIA “EVICON” savulaik strādājis ar vairāku miljonu eiro apgrozījumu, taču pēc 2014.gada, kad apgrozīti 2,94 milj. EUR, gadu vēlāk uzņēmuma apgrozījums saruka līdz 180,41 tūkst. EUR. Pēdējos darbības gadus uzņēmums strādājis ar zaudējumiem. 

SIA “EVICON” reģistrēts 28,90 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, tāpat arī uzņēmumam ir kavēti maksājumi un tā vienīgā īpašnieka Gita Socka kapitāldaļām zvērināts tiesu izpildītājs piemērojis nodrošinājumu, aizliedzot tās atsavināt, kā arī reģistrēt komercķīlas.

Izpētot pieejamo informāciju par Gaitim Sockim piederošajiem uzņēmumiem, redzams, ka vēl bez SIA “EVICON” uzņēmējam pieder arī SIA “A 1 GRUPA”. Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka šim uzņēmumam ar tiesas lēmumu 2010.gadā uzsākts likvidācijas process, kā arī  2015.gadā VID pieņēmis lēmumu par uzņēmuma saimnieciskās darbības izbeigšanu.