Apavu tirgotājs "Euroskor Latvijā" nomainījis juridisko adresi

10.12.2020 06:36:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka juridisko adresi mainījis apavu tirgotājs SIA “Euroskor Latvijā”. Līdz šim uzņēmuma juridiskā adrese atradās Tērbatas ielā 16/18, bet kopš vakardienas tā pārcelta uz Brīvības ielu 46 – 25, Rīgā

Lursoft dati rāda, ka 1991.gadā dibinātā SIA “Euroskor Latvijā” patiesie labuma guvēji ir Jānis Andersons, Ēriks Zarahovičs un Raitis Zarahovičs. Visiem trim kopīgi pieder SIA “AZ Holding”, kas reģistrēts kā SIA “Euroskor Latvijā” kapitāldaļu turētājs, kā arī uzņēmēji ir patiesie labuma guvēji nekustamā īpašuma apsaimniekošanas uzņēmumā SIA “Tērbatas investīcijas”.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā SIA “Euroskor Latvijā” apgrozījums samazinājies līdz 8,95 milj. EUR, kā arī tas otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem. Ja 2018.gadā apavu tirgotāja zaudējumi bija 82,17 tūkst. EUR, tad pērn tie palielinājušies līdz 297,06 tūkst. EUR. Vadības ziņojumā teikts, ka negatīvo rezultātu veicinājusi nerentablo veikalu slēgšanas izpārdošana, pārdošanas izmaksu pieaugums, kā arī nelabvēlīgās sezonalitātes ietekme. 

Pērn tirgotājs nodokļos samaksājis 1,51 milj. EUR, nodokļu iemaksām uz vienu strādājošo esot augstākām nekā nozarē vidēji. Lursoft aprēķinājis, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku SIA “Euroskor Latvijā” 2019.gadā samaksājis 1,53 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksās – 3,46 tūkst. EUR. Tikmēr nozarē vidēji tie bijuši attiecīgi 1,31 tūkst. EUR un 2,58 tūkst. EUR. Šajā pavasarī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī maijā, jūnijā un jūlijā SIA “Euroskor Latvijā” darbiniekiem izmaksāti dīkstāves pabalsti.